YANGıN MERDIVENI KAPıSı - GENEL BAKış

Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına için makul yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) belirli durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini mutabık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler oda önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle selim bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Alay konusu yaşama zayiatının evetşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın kendiliğinden kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve dumanın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı pıtrakı sıkıcaya kapanmaktadır.

Bu nedenle yangın kaynaklı güç kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu hava yangın merdiveni imalatı derunin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini soyıtlamaktadır. 

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Kanat nüshası veya kullanılması istenen menteşelerden kollara denli nitelikli bir gereç ile yapılacak üretimlerde yangın bapsı fiyatı belirlenebilmektedir.

Hassaten geniş bayi ağına sahip firmamız montaj ve bakım mesleklemleri esnasında kullanıcılara kritik kolay katkısızlamaktadır. Bu durumda intihap esnasında kıymetli bir kriter yangın kapısı olarak gösterilebilir.

Henüz koca konutlarda veya anlayışyerlerinde kombine tahliyeyi kolaylaştırmak ve insanların birbirini ezmeden binadan çıkışlarını elde etmek için çabucak bir tomar yangın merdiveni de zorunlu tutulabilmektedir.

Binanın karıninden aşağıya mevsuk nazil betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak muhaliflaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

çoğu kez yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın yerından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Report this page